logo_ocell   logo_espanta
 
QUI SOM  
HISTORIA  
ESCOLES  
CURSOS  
FIRES  
ESTIU  
 
 
 
 
 

HISTORIA:

Aquesta vocació de divulgar es remunta a l’any 1979, en que Àngels Rosés crea un petit taller d’Art a Sant Feliu de Codines, des del que a mes de fer les tasques que li son pròpies intenta introduir en els alumnes i en l’àmbit social d’aquella petita comunitat una  manera dinàmica i interactiva d’entendre el fet artístic, així any rera any amb el seu alumnat s’implica i implica la població amb diferents instal·lacions i accions.Exposicions anuals dels alumnes, xerrades i seminaris. Organitzem la primera i segona fires del dibuix a S. Feliu de Codines( 83-84). Edició del llibre interdisciplinari entre: música i plàstica. Recull dels treballs d’investigació i experimentació realitzats conjuntament amb els alumnes del taller d’Art (d’A. Rosés) i el taller de música (d’Eulàlia Segales) durant el curs 1984, i que es registrà a la propietat d’autors el 1986.

A partir del 1995 comença una nova etapa amb la obertura del nou taller al C/ Creus 85 , molt més espaiós i que és l’actual seu de L’Espantaocells. A partir d’aquest moment i de mica en mica comença una estreta col·laboració amb escoles, primer amb les escoles locals i desprès amb escoles d’arreu (majoritàriament de l’àrea de Barcelona i Vallès Oriental i Occidental). Paral·lelament engeguem una iniciativa força estimulant: El Taller de les Arts. (Escola d’estiu). Iniciativa que engloba especialistes del món del Teatre, la Dansa, la Poesia, la Música, les Arts Plàstiques i la Natura , per crear una programació d’un mes de durada i que es desglossa en 5 programes setmanals. Laboratori d’experimentació on infants i adults s’endinsen en una temàtica determinada i l’observen , experimenten , analitzen, elaboren conclusions i creen , des de una visió artística i lúdica i que any rera any s’han concretat en una acció oberta al públic i sovint a  la participació dels espectadors.

 ...I ara L’Espantaocells una Associació Cultural.
Al maig del 2008 quedem constituïts, oficialment, com a Associació Cultural, amb el desig de continuar treballant amb la línia que fins ara s’ha fet i ampliar la seva acció, impulsant la recerca personal mes enllà del àmbit pedagògic i dins l’àmbit artístic, amb tota la seva amplitud. S’adhereixen a nosaltres, artistes de diferents camps de les Arts plàstiques (pintors, escultors, dissenyadors...), Arts escèniques (dansa, teatre, cinema...). Músics, Poetes, i d’altres agents culturals que aprecien la tasca realitzada fins al moment i desitgen participar en aquesta nova aventura que comença... En aquest sentit, ens proposem donar puntual informació del treball que es va realitzant. Apropar  al coneixement de tots , totes aquelles iniciatives d’empremta persona que creiem d’interès pel que aporten d’autèntic i novedos. Connectant-nos amb el treball d’altres ens i associacions  que treballen en un sentit similar de recerca ...

 
  Ca n'Esteve - Carrer Creus, 85. 08182 Sant Feliu de Codines - Tel. 93 866 22 16 - 630 920 404

espantaocells@espantaocells.com